Yeni Bir Başlangıç

Murat Yilmaz


Yaşam yeni başlangıçlarla her zaman güzelleşir ve bireyin hem kendisine hem de çevresine bu yeni başlangıçlar türlü güzellikler katar.

Kış, doğa için zorludur. İşin aslında, hem ağaçların hem de doğada yaşayan canlıların zorlu kış koşulları ile başa çıkması çok şaşırtıcıdır. Belki de ağaçlar ve diğer canlılar kıştan sonraki baharı, yani yeni başlangıcı bildikleri için ayakta dururlar. Her biri kış boyu zorluklara göğüs gerer ve bahar gelince de yeni bir başlangıca türlü hünerleriyle katkıda bulunarak bütün doğayı bir dünya cennetine çevirirler.
İşin aslı insan da doğanın bir parçasıdır. Kimi zaman zor zamanlar geçirir, kimi zaman da o andaki durumu artık kendisine yeterli gelmez ve yeni hedeflere, daha yüksek başarılara, kalitesi yüksek bir yaşama doğru yelken açmak ister. İşte burada da insanı ayakta tutan olgu, yeni bir başlangıç yapabileceğine dair inancıdır ve bu inançla hedeflerini, düşüncelerini, davranışlarını, günlük yaşamını değiştirerek geleceği pozitif yönde değiştirmeyi başarır.

Diğer canlılarda bahara hazırlık, içgüdüsel bir davranış kalıbı olarak şekillenmiştir. Herhangi bir takviyeye ihtiyaç duymazlar. Yeter ki bir kafese ya da hayvanat bahçesine konmamış olsunlar. Doğa,en büyük destekçidir onlar için. Bulundukları doğanın içinde bahara, yeni bir başlangıca,her yıl aksatmadan hazırlık yapabilirler.
İnsan bu konuda daha farklıdır. İçgüdüsel davranışları olmakta birlikte insanı insan yapan temel olgu üst neslin aktardıklarını kopyalaması, geliştirmesi, sonraki nesle aktarması ve ayrıca kendi çağdaşlarından da birçok özgün özellikleri kopyalayarak geliştirebilmesidir.

Pozitif Katkı, Anlamlı Destek

İşte tam bu noktada insanın bu gelişimine ve değişimine pozitif yönde katkıda bulunacak destekçiler gerekir. Bebeklik çağında bu destekçi anne iken, okul çağında öğretmen ve sonraki dönemde de aile ve yakın çevredir.

Yaşamda yeni bir başlangıç ve daha iyiye yol almak için ise insan, daha profesyonel bir desteğe ihtiyaç duyar. Sağlıklı bir bireyin bu açıdan temel destekçisi ise ister gündelik yaşamda ister iş yaşamında ister aile yaşamında isterse de eğitim yaşamında olsun profesyonel bir ‘KOÇ’ olacaktır.

Koç ile ona danışan bireyin yaptığı profesyonel çalışmalar sonucunda birey, yeni bir başlangıçla bazen yanlış yolda giden yaşamının yönünü olumlu yönde değiştirir bazen de pozitif ilerleyen yaşamının daha güzel yeniliklere ve hedeflere doğru başarılı şekilde yol alır.

Murat Yilmaz

Eğitimci, Editör, Campus Wisefull CEO
Yazar Hakkında
Antalya, Türkiye doğumludur. İlk, orta ve lise eğitimlerini burada tamamlamıştır. Üniversite edebiyat eğitimini İstanbul'da tamamlamış, sonrasında İstanbul ve Anadolu şehirlerinde edebiyat öğretmenliğine heyecanla devam etmiştir..
Üniversite yıllarından itibaren yazmaya ve editörlüğe başlamıştır. Türkiye'deki son döneminde bir yayınevinin genel yayın yönetmenliğini yapmıştır. Şu anda da Amerika'da yayın ve kitap çalışmalarına devam etmektedir. Birçok kitapta imzası ve editörlük çalışması vardır.
Şu anda ABD Houston'da yaşamakta ve Campus Wisefull CEO olarak eğitim çalışmalarına aynı heyecanla devam etmektedir. 
Kendisine myilmaz@wisefull.org email adresi ile her zaman ulaşabilirsiniz.
Created with